Pakistan - Vizesi

  • İslamabad
  • 2020-04-23


7/24 Hizmet Vermekteyiz.


0850 346 68 74


Pakistan Vizesi Nasıl Alınır?

Bizler için önemli bir yere sahip olan Müslüman bir ülke olan Pakistan Vizesi Nasıl Alınır? Detaylı bir şekilde aktarmaya çalışacağız…

Pakistan Vizesi

Türkiye vatandaşları Bordo pasaporta sahip ise Pakistan vizesi almak ile mükellef tutulmaktadır. Yeşil, Siyah ve Gri pasaportlara 90 günü aşmayan seyahatler için bir vize zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu kişiler 90 günden sonraki seyahatleri için Pakistan Konsolosluğuna müracaat etmeleri gerekmektedir.

Pakistan Vize çeşitlerine ve kalacağınız süreye bağlı olarak Pakistan Vize Fiyatlarında farklılıklar görülebilmektedir. 

Pakistan vizesi için gerekli evraklar;

Pasaport

İki adet Biometrik fotoğraf

Uçak ve otel rezervasyonu fotokopisi

Vize talebinin belirtiğini aktaran İngilizce çalışma ve izin dilekçesi

Son 3 aya ait banka ekstreleri

TC. Kimlik fotokopisi

Pasaportunuzda işlem görmüş tüm sayfalarınızın fotokopisi

Islak imzalı vize başvuru formu

Pakistan Vize Başvurusu

Pakistan vize başvurusu sırasında pasaportunuzun 2. Sayfasında kendi imzanızın bulunmasına dikkat edin. Ayrıca pasaportta en az 2 sayfa boş sayfa olmasına ve pasaportun seyahat bitiminden itibaren en az 3 ay geçerliliğinin bulunmasına özen gösterin. Pakistan Vize Başvurusunun mutlaka İngilizce doldurulması gerekmektedir. Okunaklı ve büyük harflerle doldurulması vize başvuru sürecinin olumlu bir seyir alması için oldukça önemlidir.  Son olarak pasaportunuzun yıpranmamış ve hasar görmemiş olmasına da özen göstermeniz gerekmektedir…

Pakistan Konsolosluğu

Pakistan Konsolosluğu vize başvuru süreçlerini hafta için her gün 10.00-12.00 saatleri arasında kabul etmektedir. Bu süreler dışında yapmaya çalışacağınız Pakistan vize başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Pakistan Konsolosluğu 2 gün gibi kısa bir sürede vize başvurularınızı değerlendirmektedir. Bu süreler konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak ve araya tatillerin girmesi dolayısıyla uzayabilmektedir. Pakistan vize başvurusu yapacak olan kişiler mutlaka en az 15 gün öncesinden vize başvurularını yapmalarını önermekteyiz. Bu şekilde zamandan dolayı oluşabilecek tüm sıkıntıların önüne geçmiş olunacaktır.

Pakistan Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize danışmanlık firmaları aracılığıyla Pakistan Vize başvuru sürecini halledebilirsiniz.  Pakistan Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan Global vize danışmanlık firması aracılığıyla işlemlerinizi çok kısa bir sürede yorulmadan halledebilme imkânına erişmiş olursunuz. 

0850 346 68 74 numaralı telefon aracılığıyla Global Vize Danışmanlığa ulaşabilirsiniz…

Pakistan Ankara Büyükelçiliği :
Cinnah Cad. 29/ 14 Çankaya / ANKARA
Telefon: 0 (312) 426 88 89
Faks: 0 (312) 426 66 60
Email [email protected]

Pakistan vize işlemleri için turistik vize başvurusu bulunmamaktadır. Yalnızca Pakistan'dan gelen ticari davetiye ile başvuru kabul edilir. Ankara Pakistan Büyükelçiliği ve İstanbul Pakistan Konsolosluğu tarafından Pakistan vizesi başvurular yürütülür. ( KUBRA )
İstanbul Pakistan Konsolosluğu / Büyükelçiliği adresi : Güllü Sk. No.20, 3. Levent,İstanbul / Ankara Pakistan Konsolosluğu adresi : İran Caddesi No:37, 06700 G.O.P., Ankara
İstanbul Pakistan Konsolosluğu / Büyükelçiliği adres : Güllü Sk. No.20, 3. Levent,İstanbul / Telefon : (212) 324 58 27 - 324 91 54
Ankara Pakistan Konsolosluğu / Büyükelçiliği adres : İran Caddesi No:37, 06700 G.O.P., Ankara / Telefon : 0312 426 88 89
Pakistan vizesi için şahsen başvuruda bulunmanıza gerek yoktur. Çalışma durumunuza uygun olan evrakları tarafımıza ileterek Pakistan vize işlemlerinizi aracılığımız ile yürütebilirsiniz. ( KUBRA )
Global vize şubeleri Ankara merkez olmak üzere, İstanbul Kadıköy, İstanbul Harbiye, İzmir ve Gaziantep illerinde sizlere hizmet vermektedir.
Pakistan ticari vizesinin sonuçlanma süresi 3 ile 4 iş günü arasında değişmektedir. İstisnai durumlarda bu süreç bazen daha uzun veya daha kısa olabilir. Pakistan ticari vize için İstanbul Pakistan Konsolosluğu veya Ankara Pakistan Büyükelçiliği tarafından işlem yürütülmektedir. ( KUBRA )
Pakistan için pasaport ve evilik cüzdanızı sınır kapısında sunmanız yeterli olacaktır .
Pakistan Vizesi müşteri soru ve cevapları :
 Ayşe Doğan
Merhaba sayın yetkili; Pakistan V?zesi alarak pakistana turistik gezi yapmak istiorum. Pakistan Vizesi hakkında detaylı bilgi alabilrmiyim.
  • Ayşe Doğan
  • |
  • 01/09/2017 - 00:24

Cevabı görüntüle

Pakistan Seyahati

Pakistan Vizesi

     Bir İslam ülkesi olan Pakistan’a gitmek için vize alınması şarttır. Bordo pasaport (Umuma Mahsus) sahipleri vizelerini 30 güne varacak şekilde alabilirlerken, Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport sahipleri ise 90 güne varacak seyahatlerini vizeden muaf olarak kullanabilirler. Vize başvurunuz ortalama 10-15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Kapı vizesi uygulaması bulunmamaktadır.

Pakistan Hakkında Genel Bilgi

    Kısmi Cumhurbaşkanlı Cumhuriyet yönetimi altında olan ülkede siyaset oldukça hareketlidir. Dolayısı ile politika konularına girmemenizi tavsiye ederim. Pakistan depreminden sonra ülkeye yapmış olduğumuz TOKİ konutları yardımı, IHH ve Kızılay gibi kuruluşlar kardeş ülke konumuna almıştır bizi. Pakistan Türkiye’ye karşı oldukça sevgi doludur.

     İslam devletlerinde Nükleer Silahlara sahip tek ülkedir. Keşmir sorunu sebebi ile sürekli savaş halinde olan Hindistan’ı en iyi bertaraf etme olanağını da bu nükleer silahların var olma gücü ile elinde tutmuş oluyor. Coğrafi konum itibari ile doğusunda Hindistan, batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin ile kara komşudur. Ayrıca güneyden Umman denizine kıyısı vardır. Günay Asya ülkesi olan Pakistan siyasi nedenlerden dolayı pek ilgi görmese de kesinlikle görülmeye değer güzellikleri bünyesinde barındırıyor. Pakistan’ın genel olarak iklimi sıcak ve kuraktır. Kış aylarında hava ısısı 5 dereceye düşerken yaz aylarında ise ısısı 45 dereceye kadar yükselmektedir. Ülkeyi ziyaret etmek için en iyi dönemler ilk ve son bahar dönemleridir. Çok sayıda gelenek, görenek ve hurafeye inanan halk, birçok sayıda bayram ve dini tören kutlamaktadır. Türkiye’den farklı olarak her aralık ayının 25’inde kutlanan Azam Cinnah’ın doğum günü ve Christmast’tır. Yabancılara çok yakın ve sevecen yaklaşmayan halk Türklere karşı daha ılımlıdır. Pakistan da Hindistan gibi erkek tarafına başlık parası veren bir ülkedir. Halk saçına son derece önem veriyor. Herkesin elinde tarak saçında ise yağ ve limon bulunur. Pakistan’ın en önemli gelir kaynağı tarımdır. Tarımdan sonra tekstil ve endüstri önemli derecede ekonomiye katkı sağlar.

       Ülkenin çoğunluğunu Müslümanlar oluşturmaktadır. İngiltere yönetiminin uzun yıllar sürmesinin getirisi ile Pakistan’da İngilizce yaygın olarak kullanılmaktadır. Resmi dili Urdu olan ülkenin para birimi ise Hindistan gibi Rupidir.

Pakistan’a Yolculuk

     Türkiye’den Pakistan’a seyahat etmek isteyenler hava yolu ile ulaşımı direkt ya da aktarmalı olarak sağlayabilirler. Varış noktanıza bağlı olacak şekilden İstanbul’dan yapacağınız seyahat ortalama 7 – 10 saat sürecektir.

Pakistan Şehirleri ve Gezilecek Yerler

    5 eyalet ve 17 şehirden oluşan ülkenin başkenti İslamabad’dır. En kalabalık ve en hareketli şehri ise Karaçi’dir. Karaçi’den sonra en önemli şehirleri Lahor Ravalpindi, Haydarabad, Multan ve Peşaver’dir.

Tarihi eserlerin en çok bulunduğu şehir Lahor’dur. Seyahatinize buradan başlayabilirsiniz.

Sheesh Mahal UNESCO tarafından dünya miras listesine alınan bu saray günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. İlginç ve muazzam dekorasyonu ve korunmuş yapısı ile sizleri oldukça şaşırtacak bir müzedir.

Lahor Kalesi UNESCO dünya mirası listesinde olan bir diğer yapılardandır. Kale muazzam yüksekliği ve korunmuş tarihi yapısı ile kesinlikle görülmesi gerekmektedir. Kale içerisinde ziyaret etmeniz gereken birkaç yapı daha bulunuyor.

Pakistan’da Görülmesi Gereken Diğer Yerler

    Badshahi Camii, Mohenco Daro, Faysal Camii, Minare-i Pakistan, Şalemar Bahçeleri, Rohtas Kalesi, Wazir Khan Camii, Pakistan Monument, Mohatta Sarayı, Khewra Tuz Madeni, Trango Kuleleri, Tomb of Jahangir, Derewar Fort, İkbal Park, Malam Dağı, Klifton Sahili Karaçi, Damen Koh Bahçeleri, Katas Raj Tapınakları, Mezar-ı Kaid, Petriata, Hiran Minar, Saiful Muluk Ulusal Park, Moti Mescidi, Lok Virsa Müzesi, Hingol Ulusal Park, Noor Mahal, Delhi Kapısı, Lahore Hayvanat Bahçesi, Ranikot Fort, Makli Tepe, Frere Hall, Lahore Müzesi, Naulakha Pavilion, Hazuri Bagh ve Ayub Ulusal Park.

Pakistan Mutfağı

     Hindistan’ın etkisi ile yemeklerinde baharat ve soslara fazlaca yer veren Pakistan et, sebze ve baklagilleri eşit şekilde kullanılır. Her yemeğin yanında ekmek tükettikleri ve hatta bulgur ve makarna ile de tükettikleri görülüyor. En ünlü ve en çok tüketilen ekmekleri Parata adı verilen sac üzerinde pişirilen bir ekmektir. Yerel ve başlıca yemekleri Tavuk Biryanı, Kuzu Balti ve Bademli Tavuktur.Pakistan halkı baharatlı yemeklerin yanı sıra acılı lezzetleri de çok sevmektedir. Biberin bolca üretildiği ülkede tüketim miktarı da yüksektir. En ünlü tatlıları ise Şiri Hurma (şehriyeli sütlaç)’tır.

 

 

Pakistan ile ilgili sorularınızı Danışmanlarımız memnuniyetle yardımcı olacaklardır!